Monday Night Big Band

Kommande konserter

MNBB & Amanda Sedgwick

Amanda Sedgwick

Amanda Sedgwick

mån 22 jan kl 20.00
Malmö Live!

Monday Night Big Band rivstartar 2018 med att ha äran och nöjet att presentera den fantastiska altsaxofonisten Amanda Sedgwick som gäst!

Amanda har en ”soul” i sin altsax som för tankarna till den store Cannonball Adderley, samtidigt som hon naturligtvis har sin egen personliga stil i sitt spel. Denna kombination har gjort henne eftertraktad både i Sverige och internationellt och hon åker med jämna mellanrum till New York där hon bl a kan höras på jazzklubben ”Smalls” med namn som Freddie Redd och Sacha Perry, för att nämna några.

Denna kväll gästar hon dock Malmö och Monday Night Big Band vilket vi är mycket glada för! Missa inte denna afton med altsaxspel i världklass!

Varmt Välkomna! 

MNBB & Kjeld Lauritzen

Kjeld Lauritzen

Kjeld Lauritzen

mån 12 mar kl 20.00
Malmö Live

Kjeld Lauritzen är Danmarks okrönte kung när det kommer till att spela Hammondorgel! Det finns ingen som kan bemästra Hammondorgelns alla möjligheter och olika ”sound” som Kjeld och troligen är det en av flera anledningar till att han är en av de hårdast arbetande musikerna i Danmark!

Just därför är det extra kul att vi lyckats få honom till oss just denna gång och vi kommer tillsammans med Kjeld bjuda på musik från en av de, i vårt tycke, bästa storbandsskivor som gjorts: ”Rhoda Scott in New York + Thad Jones/Mel Lewis Big Band”.

Vi kommer även att spela någon av Kjelds svängande kompositioner, men huvudfokus kommer att ligga på Kjelds legendariska instrumentkollega Rhoda Scott och hennes inspelning med MNBB:s ”husgud” Thad Jones arrangemang.

Missa inte denna afton med det spännande mötet mellan soundet av en Hammond B3 och soundet av ett svängande storband!!

Varmt välkomna!!

MNBB & Mattias Ståhl

Mattias Ståhl

Mattias Ståhl

mån 16 apr kl 20.00
Malmö Live

Vibrafonisten Mattias Ståhl har med sina grupper, där man kanske främst ska nämna ”Ståhls Trio”, fått extremt fina recensioner i nationella och internationella tidningar. Världens främsta jazzmagasin, tidningen ”Downbeat” från USA, gav Mattias senaste skiva betyget 4 stjärnor av 5 möjliga! Imponerande, tycker vi i bandet och vi glädjer oss mycket att få spela med Mattias denna afton!

Vi kommer naturligtvis att få höra någon av Mattias kompositioner, men främst gästar Mattias oss för att spela arrangemang från ett av de förnämsta och svängigaste storband som kommit från USA, nämligen vibrafonisten Terry Gibbs Dreamband. Detta band spelade regelbundet mellan 1959 och 1961 på klubbarna Seville och Sundown i Los Angeles och i bandet satt gräddan av Hollywoods studio- och jazz- musiker.

För att nämna en av dessa musiker så var Mel Lewis bandets ständige trumslagare och Mel var ju senare ”co-leader” i Thad Jones/Mel Lewis Orchestra som ju stampubliken vet är Monday Night Big Bands främsta förebilder.

Varmt välkomna till en extremt svängig afton med vibrafonspel och storbandsmusik av ädlaste märke!