Monday Night Big Band

Tidigare konserter

MNBB & Mimi Terris: Juljazz

Mimi Terris

Mimi Terris

mån 4 dec kl 20.00
Malmö Live!

Monday Night Big Band har som tradition att göra en konsert med jultema i närheten av första advent. Så gör vi också i år och för att få extra julstämning att infinna sig har vi i år nöjet att ha med oss sångerskan Mimi Terris!

De flesta känner nog till Mimi som ju har haft en raket-karriär efter sin första skiva med eget material, ”Flytta Hemifrån”. Den skivan mottogs med öppna armar av kritiker och publik och under hösten släpps Mimis andra skiva med eget material, ”Den Stora Skalan” som även den består av Mimis vackra och underfundiga melodier till både melodik och text.

Mimi har lovat att bjuda oss några julsånger, men även att framföra några av sina egna kompositioner så bered er på en fin konsert med musikalisk doft av både pepparkakor och amerikanska jazzklubbar!

Varmt välkomna!

MNBB & Kristin Korb

Kristin Korb

Kristin Korb

mån 30 okt kl 20.00
Kuben, Malmö Live!

Jazzbassisten och sångerskan Kristin Korb med världen som arbetsfält möter Monday Night Big Band

Den världsturnerande bassisten och sångerskan Kristin Korb gästar Monday Night Big Band och vi är mycket glada att hon har tid att komma och spela med oss. Kristin lämnade Los Angeles år 2011 och har sedan dess haft Köpenhamn som bas, men spelar som sagt över hela världen. Hon har studerat för och även spelat in en skiva med den mycket kände bassisten Ray Brown(!) förutom de många övriga skivor hon medverkar på, både i eget och i andras namn. Kristin har även undervisat mycket i USA och var dessutom år 2013 ”President of the International Society of Bassists" (ISB). I november 2016 utkom hennes senaste skiva ”Beyond The Moon” som mottagits med öppna armar av kritikerkåren!

Missa inte detta tillfälle att höra en bassist och sångerska i världsklass!

Varmt välkomna!

MNBB & Mads Mathias

Mads Mathias

Mads Mathias

mån 2 okt kl 20.00
Kuben, Malmö Live!

Den danska Jazzsångaren och Croonern Mads Mathias möter Monday Night Big Band

Mads Mathias är en jazzsångare och saxofonist som sedan hans första album ”Free Falling” släpptes 2012 har etablerat sig som en av Danmarks största jazzstjärnor med fulltecknad kalender och regelbundna invitationer till utlandet. Det är inte konstigt då han med sin röst placerar sig i samma fåra som Nat King Cole och Frank Sinatra. Han uppträder ofta med Danska Radions Storband, men i afton väljer han alltså att sjunga med oss vilket vi är mycket glada för. Om honom har det sagts lovord som ”The crooner of our time is found” och ”An international star in the making”.

Mer än så behöver inte sägas utan vi kan bara lova en oförglömlig afton med en av nordens bästa manliga röster.

Varmt välkomna!

MNBB & Filip Jers på Ystad Jazzfestival

Filip Jers

Filip Jers

sön 6 aug kl 15.00
Solhällan, Löderup

Det är med stor glädje vi har blivit engagerade till Ystad Jazz Festival tillsammans med den fenomenale munspelaren Filip Jers!

Monday Night Big Band hade nöjet att få spela med Filip i vintras så det ska bli extra kul att få göra om det i den mysiga rotundan i Löderup! Konserten är i Ystad Jazzfestivals regi.

Filip Jers föddes 1986 och har blivit kallad ”den svenske munspelssensationen” av musikkritiker i Europa. Filip rör sig lätt mellan jazz, blues, folk och världsmusik, pop och klassisk musik. Han har turnerat över världen och samarbetat med en mängd artister som Lasse Åberg, Robert Wells, Jill Johnson, Timbuktu, Jan Lundgren, Jan Allan och Georg Riedel

Varmt välkomna!

Plats: Solhällan, Löderup, Parkgatan 5 Löderup
Tid: 6 augusti 2017 kl 15.00
Biljettpris: 325 kr, 260 kr (jazzkort), 165 kr (15-25 år), 0 kr (<15 år)

Biljetter: http://ystadjazz.se/event/filip-jers-with-monday-night-big-band/

MNBB med Peter Asplund & Vivian Buczek

ons 19 jul kl 18.00
Brantevik

"Jazz Under Stjärnorna" med Vivian Buczek och Peter Asplund tillsammans med Monday Night Big Band. En konsert till gitarristen och arrangören Bo Sylvéns minne.

Varmt välkomna till Monday Night Big Bands konsert med två riktiga jazzstjärnor, sångerskan Vivian Buczek och trumpetaren/sångaren Peter Asplund i Branteviks årliga konsertserie ”Jazz Under Stjärnorna”.

Vivian och Peter har spelat med bandet förut så det är med stor glädje vi återser dem och ännu gladare blir vi av att spela på Branetviks fina festival där härlig jazz kan kombineras med picknick på ortens idrottsplats!

Vivian har just släppt en ny kritikerrosad skiva (där även Peter medverkar) och hon får stora lovord var hon än uppträder, och det med rätta, då hon är en fantastisk sångerska som förutom fantastiska melodipresentationer är en högklassig solist i scat-traditionen.

Peter börjar bli något av en institution i svenskt jazzliv då han i många år har räknats som en av Sveriges främsta jazztrumpetare och på senare år även börjat sjunga med mycket stor framgång.

Vi i Monday Night Big Band törs utlova en minnesvärd afton där himlens alla stjärnor tittar ner och lyssnar på två av våra största svenska jazzstjärnor!

”Jazz Under Stjärnorna” grundades 1989 av gitarristen och arrangören Bo Sylvén tillsammans med sångerskan Lisa Linn. Tyvärr gick Bo bort tidigare i år, varför denna konsert är en hyllning till hans minne. Med anledning av detta kommer vi att bjuda på några vackra arrangemang skrivna av Bo!

Varmt välkomna!

Tid: 18.00 (förband) 19.00 (MNBB + Vivian & Peter)
Pris: 250 kr, 200 kr (Lustkortet), 100 kr (13-17 år), 0 kr (barn < 12 år)
Förköphttp://www.jazzbrantevik.se/Jazz_under_stjarnorna/Forkop.html

MNBB & Mimi Terris

Mimi Terris

Mimi Terris

mån 15 maj kl 20.30
Kuben, Malmö Live

Kritikerkåren har öst rosor över malmöbaserade Mimi Terris nya album Flytta Hemifrån. Nu är hon solist med Monday Night Big Band för andra gången. Terris kompositioner rör sig lätt genom swing, bossa nova, visa, jazzvals och blues, genrer som så länge legat och slumrat i svenska vinylsamlingar – och hjärtan. Med humor och driv framåt, men också svärta och melankoli bjuder Mimi Terris på en poetisk tragikomisk skildring av livet när saker inte går enligt planerna.

Med charm och skarpsinne blåser hon nytt liv i den svenska retrojazzen, i omsorgsfulla arrangemang av MNBBs Mårten Lundgren och saxofonisten Mikael Karlsson från Bohuslän Big Band. Mimi har hyllats för sin självklara ton och kristallklara frasering som kommer fram i de egna kompositionerna. Med sitt påhittiga språk slår Terris rot i lyssnaren, där texterna lockar djupare. Här märks arvet från ikoner som Monica Zetterlund, Ulla Billquist, Alice Babs, och Olle Adolphson.

MNBB & Mimi Terris

Mimi Terris (foto: Helene Wilson)

Mimi Terris (foto: Helene Wilson)

mån 8 maj kl 19.30
Theater Vorpommern, Greifswald

Monday Night Big Band är mycket glada och stolta över att vi har blivit inbjudna till festivalen "Nordischer Klang" i Greifswald i Tyskland tillsammans med Mimi Terris!

Mimi Terris är en starkt lysande stjärna på jazzsångens himlavalv och utmärker sig genom att skriva otroligt starka och vackra melodier och dessutom förse dem med mycket vackra och underfundiga texter.
Mimi har sjungit med Monday Night Big Band förr så detta blir ett kärt återseende!

Monday Night Big Band kommer att spela en egen del i konserten med musik av vår husgud Thad Jones! Det är ju något av vår specialitet så det ser vi verkligen fram emot!

Bandet har även inlett ett samarbete med Musikhögskolan i Malmö, så ett arrangemang på en av Mimis nya kompositioner som är skrivet av en elev på arrangörs-utbildningen på Musikhögskolan kommer att framföras vid denna konsert.

Om ni befinner er i närheten får ni inte missa denna festival!

MNBB & Mimi Terris

Mimi Terris (foto: Helene Wilson)

Mimi Terris (foto: Helene Wilson)

sön 7 maj kl 17.00
Fælleshuset, Svenska Ambassaden, Berlin

Monday Night Big Band är mycket glada och stolta över att vi ska få spela i "Fælleshuset" vid Svenska Ambassaden i Berlin tillsammans med Mimi Terris!

Mimi Terris är en starkt lysande stjärna på jazzsångens himlavalv och utmärker sig genom att skriva otroligt starka och vackra melodier och dessutom förse dem med mycket vackra och underfundiga texter.
Mimi har sjungit med Monday Night Big Band förr så detta blir ett kärt återseende!

Monday Night Big Band kommer att spela en egen del i konserten med musik av vår husgud Thad Jones! Det är ju något av vår specialitet så det ser vi verkligen fram emot!

Bandet har även inlett ett samarbete med Musikhögskolan i Malmö, så ett arrangemang på en av Mimis nya kompositioner som är skrivet av en elev på arrangörs-utbildningen på Musikhögskolan kommer att framföras vid denna konsert

Om ni befinner er i Berlin så är ni varmt välkomna till vår konsert!

MNBB + Cornelia Nilsson

Cornelia Nilsson

Cornelia Nilsson

mån 3 apr kl 20.30
Kuben, Malmö Live

OBS! Tyvärr har vi just fått veta att Cornelia råkat ut för en liten olycka så hon inte kan spela då armen är gipsad! Hon kommer dock och lyssnar och vi är mycket glada att hennes instrumentkollega Benita Haastrup kommer och spelar istället för Cornelia! Det blir en lika svängande afton och faktiskt med TRE fantastiska trumslagare i lokalen (även om bara två av dem spelar)

Two drummers and one Big Band

Denna gång vill Monday Night Big Band sätta fokus på en av de nya talangerna som fått välförtjänt uppmärksamhet på senare år, nämligen trumslagaren Cornelia Nilsson!

Cornelia tillhör den nya unga generationen jazzmusiker som för traditionen vidare med den äran!

Orkesterjournalen har skrivit om henne: ”Hon får paustecken att kännas, rent fysiskt. Senaste tillfället jag hörde en trumslagare av denna kaliber var när Lewis Nash framträdde vid Jazzpartyt på Grand i Lund..."

Denna afton får vi höra henne duellera med vår ordinarie trumslagare Karsten Bagge och lämpligt nog har vi fått tag i några arrangemang från Clark Boland Big Band som ju gjorde sig kända just för att ha två trumslagare i bandet!

Varmt välkomna till en unik afton i Monday Night Big Bands historia med två hårdsvängande trumslagare! 

MNBB & Jacob Fischer

Jacob Fischer

Jacob Fischer

mån 6 feb kl 20.30
Kuben, Malmö Live

Monday Night Big Band är väldigt glada och stolta att kunna presentera den danske gitarrfantomen Jacob Fischer som gäst!

Jacob har spelat med alla, bokstavligt talat, men är väl för den skandinaviska publiken mest känd som violin-legenden Svend Asmussens favoritgitarrist.

Idag är dock Jacob själv en klart lysande jazzstjärna och så välkänd för de flesta att vi misstänker att ytterligare presentation av honom är onödig!

Framhållas bör dock att han är överöst med priser där juvelen i kronan är det Europeiska jazzpriset "Django Dór - Master of Jazz" som han fick 2001 samt att hans första CD i eget namn från 2008 rosades av en enig press och av många ansågs vara en av de 5 bästa jazz-CD:s som kom ut detta år.

Varmt välkomna till en, som vi tror, oförglömlig jazzafton!

Entre: 150:- Studerande: 80:- 

Förköp av biljetter kan göras direkt på www.malmolive.se